Tuesday, May 20, 2008

Beihai

Snart tar bilderna från Kina slut.

En av dagarna var vi i den kejserliga parken Beihai. Där finns en sjö, en ö, massa roliga byggnader, träd, små vattendrag, kineser, båtar, grottor, murar, paviljonger, fler kineser o en massa annat. En av de bästa saker med parken var att det knappt fanns dryga försäljare som vid andra turistiga ställen. Förmodligen för att det är ett ställe som besöks av många människor från trakten, till skillnad från övriga ställen där det är mest turister.

En annan bra sak var drakarna. Det enda jag kom ihåg att ta kort på var "the Nine-Dragon Wall". Här är den. Vill bara påpeka att hon som står framför väggen och tar kort är INTE en av drakarna.
Här är en närbild på två av drakarna som spelar volleyboll. Men herrejösses, där är hon på bild nere i hörnet igen. Vissa ska då alltid försöka komma med på bild .
Till sist en närmare bild på en av drakarna. Om man tittar noga kan man se att de kinesiska drakarna har 5 klor på varje fot (hand? tass?). Ett enkelt sätt att känna igen den om man skulle stöta på en i naturen. T.ex. den japanska draken har bara tre klor per fot. Enligt en kinesisk legend så beror det på att när drakarna kommer längre bort från Kina så tappar de sina tår. Det förklarar dessutom varför de här drakarna bara finns i Kina och Japan. Om de hade fortsatt skulle de inte ha några tår kvar.
Jag hade ju en bild till ser jag. Det är en båten vi åkte med över sjön. Taget när vi sitter i fören och strax ska lämna land. Det är svårt att se, men jag lovar, det är en båt.

No comments: