Monday, May 19, 2008

Den Kinesiska muren och Himmelens Tempel

Som utlovat så kommer här lite fler bilder från Kina. Jag måste säga att bloggar är en klar förbättring över den gamla diabildsvisningen efter semester. När man tvingas titta på diabilder från nåns semester tar det en sån tid. Man tvingas se på varenda bild och länge. Allt på bilden ska ju förklaras och vad som visas, det som inte visas och vad som hände och bla, bla, bla. Här kan man se de bilder man vill se och låta bli att titta på övriga. Man kan stirra på samma bild i 45 minuter eller bara låta den passera förbi synfältet. Valfrihet!!! Den nya världens motto.


Kinesiska muren. Ett av världens underverk. Muren byggdes för att hålla borta barbarerna från norr. Den går ner i dalar o upp i bergstoppar. Det är ungefär som en berg-o-dalbana, fast väldigt långsam i och med att man måste gå själv. Eftersom bergen är rätt brant på vissa ställen är också muren brant. Inte helt lätt att gå vissa sträckor. Jag tog bara två bilder eftersom man kan hitta bättre bilder på internet som ger muren mer rättvisa.


Det är muren ni ser på bilden. Vi gick en bra bit på muren. Mitt i bilden finns en samling hus. Det var där vi utgick ifrån. En sak som var riktigt drygt med muren var alla försäljare. Man kunde inte gå en meter utan att bli tillfrågad om man ville köpa nåt. Jobbiga, jobbiga kineser.

Nog talat om muren. Det var fantastiskt att vara där. En kul upplevelse. Det tycker jag definitivt att man ska göra.


Nästan en hel dag var vid Himmelens tempel. Templet är det största i Peking. Det är förutom själva tempelområdet, even en jättestor park.


Trappan in i själva tempelområdet vaktas av en stor drake.


Här är en närbild på drakens mule. Han ser faktiskt rätt snäll ut.





Här nere ser ni Den Årliga Bönens hus. Där bad kejsaren en gång om året för att få goda skördar.


Varenda stolpe, staket, pelare, lyktstolpe...jo allt som överhuvudtaget går att dekorera, var dekorerat med antingen drakar eller fenix.


Här nere i mörkret gömmer sig en gud med blått hår.

No comments: