Wednesday, February 6, 2008

Zhingallos

Om du inte spelar World of Warcraft kommer du kanske inte förstå en del som sägs i texten nedan. Om du får problem med det, kan du be nån vuxen maila maila eller lämna en kommentar, så att jag vet vad jag ska ignorera.

Det var en stor händelse för Zhingallos i helgen. Zhingallos är min först karaktär som jag spelade i World of Warcraft. Pionjären som gav sig ut i det stora okända. Karaktären som fick göra alla misstag, om de övriga lärt sig av. Zhingallos, den odöde trollkarlen på servern Steamwheedle Cartel.

Zhingallos hade passerat level 30 när han upptäckte att det finns nåt som heter Auction House. Innan hade han sålt allt till vendors och även köpt ny utrustning från dem. Urvalet är inte så stort och det är dyrt, så inte helt oväntat så var Zhingallos alltid pank och hade rätt kass gear.

Efter level 40 så blev han utskrattad av alla för att han inte hade ett riddjur. Det tog ytterligare ett par levlar innan han fått ihop de 100 guldmynt som en häst kostar. Sen fick han inte ens en hel häst utan bara skelettet. Odöda borde få rabatt eller åtminstone få de övriga hästdelarna i en påse med dig.

Vid level 52 så blev han tillfälligt pensionerad. Han blev inte spelad på över ett år. Istället så lades tiden på nya förmågor, som t.ex. Mulof - den odöde krigaren vars intressen är att få stryk och plocka blommor, Menior - den prästvigde blodalven som tycker om att smälta ansikten och gå klädd i klänning, eller Aryak - den lille lönnfete jägardvärgen som alltid kommer ångra den dagen han bytte bort sin tajta tröja i vilken man såg hans navel.

Men sen äntligen, strax innan jul var det dags för comeback. Zhingallos, som är ett mycket stiligt lik, fick äntligen återgå till aktiv tjänst. Vilan hade gjort honom gott. Han levlade snabbt tack vare sin extrema skicklighet (patch 2.3 hade inget med saken att göra) och tog sig till Outlands där han nu kommit till level 62.

Ett problem han stötte på var att kombinationen av dåligt med pengar och att levlingen vid hans återkomst var snabbare, gjorde att hans tradeskills, Tailoring o enchanting, inte hann riktigt med. Nånstans runt 260 fastnade de och i Outlands fick han mest saker som kunde användas till 300 och uppåt. Banken nästan fylldes av Netherweave och det var mycket gråt.

Så, nu äntligen till den händelse jag pratade om i början. Jag spenderade helgen i Eastern Plaguelands, närmare bestämt Tyr's Hand. Det är Wows motsvarighet till ett semesterhem, fast man får slakta eliter i 54-60 level intervallet som nästan alla droppar runecloth, istället för som på Mallorca, där man mest dricker drinkar o solar på stranden. Men annars är det rätt lika.

Det var premiär för mig. Jag har aldrig grindat tidigare. Visst har jag gjort det för att quests varit grindning i förklädnad, men det är ändå en mental skillnad. Nu går jag från ämnet igen...

I alla fall så droppade tillräckligt med Runecloth för att Zhingallos äntligen skulle ta sig till 300 i tailoring. Dessutom droppade en hel del gröna grejer som kunde disenchantas. Tillsammans med det som han sydde så fick han ihop material för att komma till 300 i enchanting. Det var en lycklig dag. Änglarna sjöng och fåglarna dansade hambo. Väl tillbaks till stan, så kunde allt tyg i banken användas till att levla tailoring ytterligare 30 steg och enchanting en del steg.

Mycket text för inget särskilt. Se det som en feelgood-artikel som finns i veckotidningar för att fylla ut. Kändisar som berättar om sitt liv och hur svårt de har haft. Skillnaden är att Zhingallos inte har några pengar eller får gå på gratisfester.

No comments: