Thursday, February 7, 2008

Justice League Heroes

Förra veckan spelade jag för först gången Playstation 2 på vår nya stora TV. Det var aldeles lagom stort.

Mattias var där och vi värmde upp med lite sushi eftersom det är ett känt faktum att man blir smartare av fisk. Vi kände att vi behövde lite försprång inför den utmaning vi stod inför. Dagens gäst fick välja spel och det blev Justice League Heroes. Ett mycket bra val. Helt klart ett av mina favoriter. (Någon som är förvånad?) Spelet är för en eller två spelare. Man kan vara fler, men då måste de övriga spelarna iklä sig en mer uppmuntrande roll, med hejaklacksramsor och kanske lite cheerleadermoves. Det kan kräva viss träning om man inte gjort det förut. Vi var ju bara två så det löste sig.


Man blir tilldelad 2 specifika hjältar som man ska styra. Varje kapitel har sina fasta hjältar. I först kapitlet är man Superman och Batman. Man skulle kämpa sig fram till STAR Labs i Metropolis, med horder av robotar i vägen. Alla programmerade av Brainiac i ett enda syfte, förstöra våra tappra hjältar. Sushin kom från ICA och jag misstänker att deras leverantörer blandar kryptonit i wasabin, eftersom Superman till en början var lite skakig. Batman fick stup i
kvarten försöka återuppliva Superman efter robotattacker, eldkastare eller bara allmän yrsel. Men kryptonitförgiftningen passerade lagom tills vi besegrat Brainiacroboten som styrde det hela.

Sen blev det Martian Manhunter och Zatanna. Vi passerade förbi drivor av insekter och insekt-människa-hybrider innan vi mötte Queen Bee.

I kapitel 3 så styrde vi Flash och Green Lantern genom en rysk missilbas. The Key hade öppnat portaler och släppt igenom massa extradimensionella varelser som inte alls var glada att se oss.

Vi hann bara spela genom tre kapitel. Förhoppningsvis spelar vi vidare. Det är ett mycket roligt spel. Som betyg ger jag det här spelet 4 bananer i pyjamas och en naken banan.

1 comment:

Anonymous said...

Borde ha tänkt på att ICA allt som oftast blandar kryptonit i wasabin, det är ju ett kännt faktum.. Dessutom tror jag att det var såpa på den kontrollerande maktens handkontroll.. kanske hade den kommit ivägen för den senaste attacken av golvsvabben?

Jaja, trots alla hinder så tycker jag att det gick förvånansvärt bra med tanke på den ytterst obetydliga ringrostighet som faktiskt infann sig hos övermakten.